Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Deň otvorených dverí v krškanských kasárňach


Deň otvorených dverí v krškanských kasárňach

           V piatok, 7. júna, sa brány krškanských kasární opäť otvorili pre širokú verejnosť. Deň otvorených dverí zorganizovali príslušníci 12.mechanizovaného práporu v súčinnosti s Protilietadlovou raketovou brigádou Nitra.

Pre návštevníkov bol pripravený bohatý program, ktorý bol sprevádzaný statickými ukážkami zbraní a bojovej techniky pozemných a vzdušných síl, či ukážkou výstroje profesionálnych vojakov. S veľkým ohlasom sa stretla aj statická ukážka bojového vozidla pechoty, ktoré bolo najmä pre deti mimoriadne atraktívne. Na nástupisku mechanizovaného práporu sa veľkosťou vynímala technika vzdušných síl, najmä Transporter KRAZ určený na prepravu a krátkodobé skladovanie transportno – štartovacích kontajnerov s raketou 5V55R. Ďalším spestrením programu bola ukážka techniky hasičského a záchranného zboru a vojenskej polície.

V rámci programu boli pripravené aj súťaže, v ktorých si súťažiaci mohli preveriť svoju silu a zručnosti. Lákadlom pre návštevníkov boli dynamické ukážky, v rámci ktorých psovodi so svojimi štvornohými zverencami predstavili verejnosti svoje spôsobilosti pri práci služobných psov. Už tradične na vysokej úrovni sa prezentovali v dynamickej ukážke aj príslušníci prieskumnej čaty
12. mechanizovaného práporu, ktorí predviedli boj zblízka.

Podujatie bolo zorganizované na vysokej úrovni, o čom svedčila aj spokojnosť účastníkov podujatia. V rámci Dňa otvorených dverí si každý našiel čo ho zaujímalo a návštevníci odchádzali plní dojmov a zážitkov. Aktivity podobného druhu prispievajú k pozitívnemu obrazu Ozbrojených síl, čo sa potvrdilo aj spätnou väzbou od mnohých zúčastnených. 

 


Deň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňachDeň otvorených dverí v krškanských kasárňach

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 10.06.2019
Čítanosť: 4015
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share