Preskocit navigáciu

Prvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚ


Prvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚ

Dva dni po otvorení slávnostnej recepcie vojenského výboru EÚ (EUMC), za účasti náčelníka GŠ OS SR dňa 4. júla 2016 v priestoroch stáleho zastúpenia SR v EÚ, sa vedúci Úradu vojenského predstaviteľa (VÚVP) generálmajor Miroslav Kocian zúčastnil rokovania EUMC dňa 6. júla 2016 v priestoroch Rady EÚ.

Jednalo sa o prvé rokovanie EUMC počas predsedníctva SR v Rade EÚ (SK PRES). Na zasadnutí generálmajor Kocian oboznámil partnerov všetkých členských štátov EÚ s programom a hlavnými úlohami počas SK PRES. Vyzdvihol dôležitosť schválenia európskej globálnej stratégie (EUGS), a poukázal na jej následné rozpracovanie do kľúčových strategických dokumentov. Zdôraznil význam posilnenia spolupráce medzi NATO a EÚ, posilnenie odolnosti partnerov a zároveň poukázal na súčasné hybridné a kybernetické hrozby. V závere pozval vojenských predstaviteľov na plánované výjazdové rokovanie EUMC, ktoré sa bude konať začiatkom októbra v Bratislave. Predseda EUMC generál Mikhail Kostarakos poďakoval za vystúpenie a vyjadril podporu tímu SK PRES počas predsedníctva.


Prvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚPrvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚPrvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚPrvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚPrvé rokovanie vo Vojenskom výbore EÚ počas predsedníctva SR v Rade EÚ

Autor: UNV P , Foto: autor - Dátum: 08.07.2016
Čítanosť: 4840
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share