Prečo vojak?...


Prečo vojak?...

     Prečo sa stať profesionálnym vojakom a študovať na Akadémii ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika v Liptovskom Mikuláši, rozprávali príslušníci Regrutačnej skupiny Prešov, Personálneho úradu Ozbrojených síl SR v dňoch 3.-12. februára 2016 skoro trojstovke gymnazistom Prešovských škôl na uliciach: Tarasa Ševčenka 1, Námestie Legionárov 3, Mudroňova 20, Konštantínova 2 a Duklianska 16.

 
     Prišli pomôcť študentom, hlavne budúcim maturantom pri premýšľaní o svojej ďalšej budúcnosti. V pripravenej prezentácií im poskytli dostatok užitočných informácií týkajúcich sa podmienok prijatia do štátnej služby profesionálneho vojaka. Vysvetlili im, že vojakom Ozbrojených síl Slovenskej republiky sa môže stať každý občan, ktorý spĺňa zákonom stanovené podmienky na prijatie a úspešne absolvuje výberové konanie. Sú to dve cesty no ani jedna z nich nie je jednoduchá. Ďalej hovorili o dvoch kľúčových slovách: matematika a angličtina, keďže vedomostná skúška na prijatie na štúdium na Akadémii ozbrojených síl je z predmetov matematika a anglický jazyk.

 
     Upozornili všetkých, že cesta na Akadémiu ozbrojených síl je ťažká a vedie len pre tých najlepších.


Prečo vojak?...Prečo vojak?...Prečo vojak?...Prečo vojak?...Prečo vojak?...

Autor: rotný Alojz MIKULA, Regrutačná skupina Prešov , Foto: rotný Alojz MIKULA, Regrutačná skupina Prešov - Dátum: 16.02.2016
Čítanosť: 9781
Verzia pre tlač

Skočiť na menu