Nitrančania vystúpili na Rysy


Nitrančania vystúpili na Rysy  

Dňa 1. augusta sa deväť príslušníkov nitrianskeho 12. mechanizovaného práporu pripojilo k vojenskému výstupu na tatranský vrch Rysy, ktorý organizovala 1. mechanizovaná brigáda Topoľčany.

Výstup sa pre nitrančanov začal na Popradskom plese, kde si na chrbát vyložili tridsať kilogramový náklad určený pre najvyššie položenú vysokohorskú chatu tatranských vrchov. Počas výstupu sa v nosení záťaže tímovo striedali. Po namáhavej päť hodinovej ceste náklad odovzdali chatárovi, ktorý ich tradične odmenil tatranským čajom. Po krátkej zastávke výstup pokračoval na severozápadný vrchol v nadmorskej výške 2499,6 m n.m., ktorý je zároveň peším hraničným prechodom medzi Slovenskou a Poľskou republikou.


Nitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na RysyNitrančania vystúpili na Rysy

Autor: npor. Ing. Peter Poldruhák , Foto: por. Mgr. Roman Markovič - Dátum: 01.08.2013
Čítanosť: 12813
Verzia pre tlač

Skočiť na menu