12.mpr v USA


12.mpr v USA

Aktivita  bola vykonaná na základe zmluvy  medzi MO SR a Národnej Gardy INDIANA v projekte „UNIT LEVEL EXCHANGE“ pre rok 2008 so zameraním na Velenie, riadenie a nasadenie bojových skupín do operácií.

Počas uvedenej aktivity v mesiaci april bolo vykonané objasnenie úloh a prípravy bojovej skupiny pred nasadením so zameraním na objasnenie úloh  veliteľov v procese prípravy jednotiek pred nasadením, na obsah výcviku jednotiek pred nasadením do operácie, na možnosti ako skvalitniť proces prípravy ( výcviku ) pred nasadením. Bol prezentovaný reálny spôsob mobilizácie jednotky príslušníckmi JFT 81 US.army po obdŕžaní úlohy k aktivácii jednotky briefingom  podaným Brigádnym Generálom  Harrisom „Nasadenie brigádneho zoskupenia do operácie Irak“.

V ďalšom boli ozrejmené úlohy a povinnosti veliaceho poddôstojníka v procese plánovania ,vykonávania a hodnotenia prípravy ( výcviku ) . Vzťah medzi veliteľom a veliacim poddôstojníkom počas plánovania operácií, počas procesu prípravy a vykonávania výcviku.

Boli prezentované možnosti vykonania výcviku v zastavaných priestoroch v  priestore MUTC (Muskatuck Urban Training Center) s dôrazom na zabezpečenie efektivity a hospodárnosti vykonávania uvedeného výcviku.Ďalej bola vykonaná koordinácia plánu výcviku k následnej aktivite v mesiaci Júl  „Téma-Boj jednotiek v zavstavanej oblasti“ , priestorov operácie a požiadaviek k zabezpečeniu efektívnemu splneniu úloh v procese prípravy, plánovania a nasadenia časti štábu a jednotky 12. mpr.


FotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotoprilohaFotopriloha

Autor: Cabadaj Jozef - Dátum: 23.07.2008
Čítanosť: 27776
Verzia pre tlač

Skočiť na menu