Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Október 2019
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   


Vyhlásenie o prístupnosti

Štvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úloh


Štvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úloh

Pripravenosť a spôsobilosť na plnenie úloh príslušníkov štvrtej rotácie „Predsunutá prítomnosť“ v Pobaltí (eFP IV. Lotyšsko) bola preverená v termíne od 21. do 23. mája  komisiou bojovej previerky CREVAL. Bojová previerka bola vyvrcholením výcviku, ktorý prebiehal od začiatku výcvikového roka.

Cvičeniu hodnotenému podľa metodiky ,,CREVAL“, predchádzal výcvik v priestoroch Centra výcviku Lešť, počas ktorého bol ukončený výcvik v etape roty rotným taktickým cvičením s bojovou streľbou. Rota bola preverená z činností pri vedení ofenzívnych a umožňujúcich aktivít. V rámci výcviku sa vojaci zdokonaľovali aj v defenzívnych aktivitách, streleckej príprave a výcviku SERE A. Celé úsilie a sústredenie príslušníkov eFP IV. Lotyšsko bolo nasmerované na druhú fázu bojovej previerky CREVAL za použitia simulačnej technológie MILES 2000. 

V termíne od 21. do 23. mája bolo vykonané Rotné taktické cvičenie (rTC) s bojovou streľbou a využitím technológie MILES 2000. Začalo prijatím operačného rozkazu (OPORD) na vykonanie ofenzívnej aktivity a presunu do útočného postavenia. Mechanizované čaty vykonali prechod cez mínové pole. Čata palebnej podpory zaujala pripravené palebné postavenia a viedla podpornú paľbu, čím vytvorila podmienky na vykonanie útoku pre mechanizovanú rotu. Rota ukončila rTC s BS s hodnotením 2. Výsledok hodnotenia bojovej pripravenosti jednotky stanovila komisia veliteľa 1.mb "COMBAT READY". Jednotka je pripravená k plneniu úloh v rámci eFP.

Na záver riadiaci cvičenia – zástupca veliteľa 12.mpr major Gabriel Janovics vyzdvihol za kvalitné a zodpovedné plnenie úloh počas výcviku eFP IV. Lotyšsko rotného Juraja Hoppana, vojačku Natáliu Fehérovú a vojaka Luboša Koboru.


Štvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úlohŠtvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úlohŠtvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úlohŠtvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úlohŠtvrtá rotácia do operácie „Predsunutá prítomnosť“ Lotyšsko je pripravená na plnenie úloh

Autor: 12.mpr , Foto: 12.mpr - Dátum: 27.05.2019
Čítanosť: 4163
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share